Hoever ga jij voor jouw collega’s?

 

Vandaag ging iemand koffie en thee halen voor ons. Maar de theezakjes waren op… Nee, hij had geen nieuwe gehaald in de keuken (1 verdieping omlaag). Een uurtje later waren ze nog steeds niet bijgevuld toen ik koffie ging halen. Maar ik ben wel naar onderen gegaan om nieuwe zakjes te halen. (ik had zelf de thee)

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarom volgt hier een test. Tel de punten bij elkaar op en zet het in een reactie:

 • Als ik koffie ga halen voor mijn collega’s en de theezakjes zijn op, dan denk ik: “dat zouden ze ook niet voor mij doen”.
  Ja = 1, Nee = 0.
 • Als de telefoon van een collega overgaat, dan neem ik die niet op, want dan had hij/zij de telefoon maar mee moeten nemen.
  Ja = 2, Nee = 0.
 • Als het WC papier op is, dan denk ik: Die na mij komt die red zich wel.
  Ja = 4, Nee = 0.
 • Als ik denk dat ik de laatste ben in het pand, dan ga ik niet nog eens extra alle kantoren af voordat ik het alarm erop zet. Als er werkelijk nog iemand is, dan rent die vanzelf wel als het alarm afgaat.
  Ja = 8, Nee = 0.
 • Als iemand zijn sleutel van het pand vergeten is en er niet in kan, dan zeg ik: Ik ken jou niet. Wie ben jij? Ga weg vreemdeling.
  Ja = 16, Nee = 0.
 • Er is een bedrijfsfeestje en een collega woont bij jou in de buurt. Die collega vraagt of die met jou mag meerijden, zodat hij kan zuipen. Jij zegt: “Nee, dat gaat niet, want bla bla bla”
  Ja = 32, Nee = 0.
 • Jouw collega verteld een mop waar werkelijk niemand om kan lachen.
  Jij lacht ook niet = 64, Jij lacht wel = 0.
 • Jouw baas verteld een mop waar werkelijk niemand om kan lachen.
  Jij lacht ook niet = 128, Jij lacht wel = 0.

 

Tel de punten op en zet het in een reactie. Zo kan ik zien wie ik graag als collega heb.

Een tijd geleden (2 web-logs) heb ik een film van you-tube geplaatst waar een bulk menthos in de cola light belanden en een mooi fontein veroorzaken.

 

Uitgever Time heeft nu YouTube als beste uitvinding van het jaar bekroond. In dit artikel verteld hij over enkele uitvindingen die genomineerd zijn, en waarom YouTube gewonnen heeft. Daarin wordt geschreven:

 

 

 

One year ago, this would not have been possible, but the world has changed. In the past 12 months, thousands of ordinary people have become famous. Famous people have been embarrassed. Huge sums of money have changed hands. Lots and lots of Mentos have been dropped into Diet Coke. The rules are different now, and one website changed them: YouTube

Met de hedendaagse laptops vliegen de pixels om de oren. Terwijl we thuis nog met de beschaafde resolutie van 1024 x 768 werken, krijgen we op het werk te maken met breedbeeld laptops die tot 1680 x 1080 gaan, of zelfs 1920 x 1200!

 

Deze pixelvreters krijg je niet meer stil met een simpele achtergrond van Windows, of van de meeste gratis wallpapers uit een film of game. Daarom heeft InterfaceLIFT een hele collectie wallpapers beschikbaar gesteld voor de dorstige pixelvreters. Keuze uit verschillende resoluties, oplopend tot wel 2560 x 1600!

 

Tevens wordt deze collectie frequent bijgewerkt met nieuwe wallpapers. Middels een ranking (punten beoordeling) kun je makkelijk zoeken op de best beoordeelde. En dit alles voor nop. Want ja, wie gaat er nou voor betalen om die pixels op de achtergrond gevuld te krijgen?