Mijn weblog is eventjes een dag onderuit geweest. Waarom? Omdat ik MS Access als database gebruik voor opslag.

 

Ik heb ook de mogelijkheid om MySQL te gebruiken, maar vond MS Access erg charmant vanwege het makkelijk maken van een back-up. Copy, Paste, Voila...

 

Ik had in mijn vorige artikel waarschijnlijk teveel rotzooi staan. Een paar regels tekst, met vele html en script tags omdat ik het vanaf GMail gekopieerd heb. Niet doen dus. Hier komt een ander product van Microsoft om de hoek kijken om het op te lossen: Notepad (bij vele van jullie bekend als Kladblok). Paste eerst de tekst in Notepad, copy het vanaf Notepad en paste het in mijn Kobuz.NET CMS.

 

Nu zonder nerd talk: Ik zal gewoon wat vaker een back-up maken van mijn database.

 

[Ron, bedankt voor het melden dat mijn weblog ziek was]

Autodiefstal...
Blijkbaar bestaat er nu een nieuwe manier om een auto te stelen.? De politie wordt dan ook meer en meer met volgende soort klacht geconfronteerd en wensen iedereen hierop attent te maken.

 

 

Het werkt als volgt:

  • U begeeft zich naar de parking waar uw auto zich bevindt, opent de deur met de sleutel en stapt in.
  • U sluit de deuren, steekt de contactsleutel in het slot en trapt de koppeling in om achteruit te rijden.
  • U kijkt in uw achteruitkijkspiegel en merkt dan plots dat er een blad papier op uw achterruit kleeft.
  • U ontkoppelt de wagen, opent de deuren en stapt uit om dit papier, dat uw zicht belemmert, te verwijderen.
  • Wanneer u zich achter de wagen bevindt, duiken plots de dieven op, die in uw wagen stappen en ermee wegrijden!

 

Uw auto is immers startklaar!!!
De meeste mensen laten ook hun boord- en identiteitsdocumenten of handtas in de auto liggen. En als het mis gaat, zullen ze u nog overrijden ook!

 

Mocht u dit overkomen, vertrek dan gewoon en verwijder het papier later op een veilige plek .

 

Geef deze informatie door aan familie en vrienden en vooral aan de dames, aangezien een handtas meestal alle identificatiepapieren bevat.

 

De dieven zijn dan ook in het bezit van sleutels en adressen .
Dan hoef je niet bang te zijn dat er ingebroken wordt bij jou thuis, want dan weet zeker dat er ingebroken wordt.

 

[Donatie van Silvio P.]

Wat is er zo bijzonder aan elk getal? Ieder getal heeft zijn eigen charme. Kijk maar eens op What's Special About This Number?

Wist je bijvoorbeeld dat 2 het enige even priemgetal is? Alle andere priemgetallen (1, 3, 5, 7, 11, 13, etc.) zijn oneven. Het is maar dat je het weet...

Afgelopen vrijdag was ik bij de kaakchirurg, en daar viel me iets op terwijl ik aan het wachten was totdat de verdoving begon te werken. Bovenop de kast in de hoek stond een doos van Pickwick thee met de tekst:

 

"Alleen voor professioneel gebruik".

 

Snap jij wat ze hier mee bedoelen? Wat is er anders aan een theezakje als het alleen voor professioneel gebruik is? Zijn ze beter, lekkerder, goedkoper of makkelijker?

Ook geschikt als avondgebed

Onze Microsoft
die op onze harde schijf zijdt
geheiligd zij uw Windows
uw update kome
uw bugfix geschiede
in Windows
als ook in Office
geef ons heden ons dagelijks reboot
en vergeef ons onze illegale kopieën
zoals ook wij vergeven onze hardware verkopers
en leidt ons niet naar IBM
maar verlos ons van OS/2
want van u is het DOS
en de Windows
en het NT
tot in eeuwigheid
Enter

Bij Pulse hebben we een knowledge-base, die gevuld wordt door eigen mensen. Zo heb ik op dinsdag 04 augustus 1998 (toen ik nog als bijbaantje bij Pulse werkte) mijn aller eerste artikel geplaatst in de Pulse knowledge-base, onder de categorie Humor. Het leuke van alles is, is dat de knowledge-base wel drie keer van gedaante is veranderd (opnieuw geprogrammeerd in nieuwe programmeertalen), maar dat alle oude data wel mee is gegaan. Het oudste artikel dateert van 30 mei 1998. Dit zal wel een test artikel zijn, want het was op een zaterdag gepost, en bevatte 50 blonde vrouwen grappen.

Kobuz.NET | Kobuz - alternatieve downloadsite

Enkele dagen geleden is er een stunning-cool feature van Visual Studio 2008 gereleased. { Visual Studio 2008 is de ontwikkelomgeving waar ik mijn dagelijkse werkzaamheden mee verricht. } Het is de feature om in de broncode van het .NET framework van Microsoft te kijken. Spreek ik Chinees? OK. Zie het als de sleutel tot een zeer gewilde kluis van Microsoft.

Toen ik vanochtend echter probeerde de stunning-cool feature te installeren, weigerde de download link die opgegeven was. Blijkbaar was de stunning-cool feature niet meer beschikbaar. Maar gelukkig had mijn zeer gewaadeerde collega deze gisteren al gedownload en voor de zekerheid achter de hand gehouden. Ik blij, maar nog niet iedereen blij...

Net voordat ik de stunning-cool feature van mijn collega kopieerde, was ik op forums aan het zoeken naar een oplossing. Blijkbaar had ik de oplossing binnen handbereik. Om het leed van mede softwareontwikkelaars (ja, dat is 1 woord zonder spatie) te verzachten, heb ik de stunning-cool feature download op Kobuz.net gezet, en dit gepost op het forum. Misschien help ik er wel een paar man mee.

13 uur later zien de statistieken voor mijn site er als volgt uit:

 Tja, Visual Studio 2008 wordt wereldwijd door duizenden ontwikkelaars gebruikt...
 

Reacties (1) -

19-1-2008 15:48:46

Sharon

Tja blijft toch abacadabra voor de leek. Maar leuk dat het gelukt is. 

hahaha 

Groetjes!

Sharon

Reacties zijn gesloten